In general atentia review-urilor se indreapta catre produsele mai scumpe si care adesea se gasesc in diversele topuri, articole etc. Cazul lingurilor Berti Linx este putin special prin forma oarecum diferita, iar pentru mine personal si rezultatele absolute notabile avute cu aceasta lingura.

Practic, am avut parte de cel putin doua partide in care singura momeala prinzatoare a fost un Linx de 10 grame de culoarea cuprului. Bineinteles, e posibil sa fie doar norocul sau conditiile de moment, dar aceste rezultate m-au determinat sa urmaresc mai atent aceasta lingura.

 

Partidele s-au desfasurat in Delta Dunarii si pe Canalul Plantelor din zona Giurgiu, pe un timp foarte favorabil, cu soare si foarte putini nori, fara vant sau variatii de temperature si presiune importante. Una dintre partide s-a desfasurat pe ceata, caz in care Berti Linx a fost singura naluca prinzatoare.

In partidele in care pestele a muscat insistent, Linx s-a incadrat in media momelilor prinzatoare.

 

1. Despre Berti Linx

Lingurile sunt realizate de catre producatorul local Berti (http://www.bertilure.ro/) in patru variante de marime si in patru variante de culoare: GOLD, CUPRU, SILVER, NICKEL. Sunt disponibile in patru variante de lungime/greutate: 6 cm/7 gr, 6 cm/9 gr, 7,3 cm/10 gr, 7,3 cm/12 gr, 7,8 cm/13 gr, 9,5 cm/16 gr.

Oscilanta Berti Linx

 

2. Eficienta

Lingurile Berti Linx folosite au fost cele de 10 si 12 grame, de culoarea cuprului si argintiu. In conditii de ceata, lingurita de culoarea cuprului a fost singura momeala care a dat rezultate. 

Unul dintre aspectele care merita mentionat la aceasta lingurita si care reprezinta un aspect de noutate il reprezinta ondularea tablei in valuri pe una dintre laterale. De asemenea, tabla nu este neteda ci prezinta striatii fine care, la randul lor, produc vibratii fine in apa. Practic, vibratiile produse au cel puti trei lungimi de unda diferite, fiind produse de lingura propriu-zisa, de ondulatiile fine ale tablei si de striatii. Pare ca cei de la Berti au gasit o formula castigatoare.

Stabla ondulata fin si striatii

Putem deduce ca in conditiile unei iluminari mai slabe (ceata densa deasupra apei) vibratiile sunt cele care au produs rezultate. Studiile facute pe stiuci carora li s-a anihilat vazul, dar le-a fost lasat intact simtul vibratiilor (punctele negre de pe cap, bot si laterale) au aratat ca acestea au putut vana fara probleme.

In conditii normale, Linx s-a comportat la fel de bine ca si media celorlalte naluci folosite si peste medie daca ne referim numai la lingurite.

Ca si puncte in minus, dupa cateva partide de pescuit vopseaua rosie a inceput sa se zgarie vizibil. Acest neajuns poate fi totusi acceptat fara probleme avand in vedere pretul extrem de decent al nalucii.

 

3. Castabilitate

Acesta este unul dinttre punctele la care lingura nu putea sa stea foarte bine. Datorita suprafetei mari de contact traiectoria este modificata de orice pala de vant. Pe vant ceva mai puternic este destul de dificil sa nimeresti ochiul de apa sau marginea stufului unde banuiesti ca se afla stiuca.

 

4. Concluzie

Concluzia este realmente simpla: pentru pretul platit oscilanta Berti Linx este o alegere foarte buna. Practic nu am gasit niciun motiv pentru care Linx ar putea sa lipseasca din trusa oricarui pescar de spinning.

 

Pagina produsului: Oscilanta BERTI Linx