Pentru a verifica pe baza experimentala validitatea solunarului, am inceput inregistrarea datelor din mai multe partide de pescuit.

Primele trei partide s-au derulat in Delta, pe Garla Sontea, in general pe vreme insorita sau soare cu nor. In ultima zi dimineata a fost si o ceata destul de groasa.

 

9 septembrie 2016: scorul zilei a fost de 2 din 4 (4 insemnand sanse maxime)

Partida s-a derulat de la 17:30 pana la aproximativ 19:00 si s-a suprapus peste solunara majora (18:45 - 21:15) spre sfarsitul partidei. Rezultatele au fost relativ constant, dar cu o oarecare imbunatatire inainte de apus, perioada ce corespunde cu solunara.

 

10 septembrie 2016: scorul zilei a fost 3

Prima partida s-a derulat intre 11:30 si 13:00 cu rezultate modeste, cauzate in primul rand de circulatia intense a barcilor cu motor, mai ales in prima parte a intervalului. Circulatia barcilor a adus cantitati mari de iarba tocate de elicit, lucru care ingreuna recuperarea nalucilor (practic 90% dintre recuperari veneau cu iarba in ancore). Au fost doar trei muscaturi, toate spre sfarsitul partidei. Nu se suprapun nici cu solunara majora, nici cu cea minora. In periodale fara muscaturi se vedeau carduri immense de rosioare plimbandu-se nestingherite pe sub barca.

A doua partida a fost intre 17:00 si 19:00, nu a corespuns cu perioadele majore sau minore dar rezultatele au fost bune: un numar semnificativ de atacuri, peste 15 capturi, fara trofee.

 

11 septembrie 2016: scorul zilei a fost 2

Prima partida s-a derulat intre 9:00 si 11:00, in prima parte pe o ceata deasa dar cu capturi pe toata perioada partidei. Intervalul de timp nu s-a intersectat cu perioadele solunare majore sau minore, dar rezultatele au fost bune si constante.

Din cele trei zile, ziua cu scorul de 3 (adica aproape maxim) a fost intradevar ziua cea mai buna. Si celelate doua zile au dat rezultate rezonabile, cel putin aparent corespunzatoare unui scor de 2 dintr-un maxim de 4.