Mulineta DAIWA Megaforce este produsa in mai multe categorii de capacitate / greutate: A1500 FD, A2000 FD, A2500 FD si A3000 FD. Datorita spectrului larg aceasta serie este aplicabila pentru aproape toate stilurile de pescuit la rapitor.

DAIWA Megaforce          DAIWA Megaforce

Caracteristici:

- Rulmenti: 5 rulmenti cu bile

- DigiGear: se refera la prelucrarea mecanica controlata digital, lucru care conduce la o precizie foarte buna a angrenajului, cu consecinte asupra transmiterii puterii, functionarii line, dar si asupra fiabilitatii

- GyroSpin

- Tambur: long cast din aluminiu + rezerva aluminiu

Alte caracteristici:

- AirBail: manerul mulinetei este gol, ceea ce conduce la o greutate mai mica, fara a afecta rezistenta.

- Galet Twist Buster II

- Infinite anti-reverse

- Anti Backlash System (ABS): sistemul revine rasucirea firului prin faptul ca locasul in care se aseaza firul are diametru mare, ceea ce permite derularea lui in bucle mari, prevenind astfel rasucirea lui

- Suruburi inox

- Sarma pick-up-ului este usoara si rezistenta

- Capacitate fir: 0,25mm / 190m

- Raport de recuperare 5.3:1

- Recuperare 79 cm fir / 1 rotatie completa

- Greutate: 305gr

Pentru review am folosit mulineta in mai multe partide la spinning, atat cu fir textil cat si cu monofilament in principal la pescuitul la stiuca si avat.

PRO: mulineta este intradevar usoara si bine echilibrata. Este o placere sa mulinezi si sa scoti pestele, indiferent cat de nabadaioasa ar fi stiuca. Rotorul puternic iti da o impresie de siguranta si putere.

Un alt lucru bun este si prezenta tamburului de rezerva din aluminiu.
 

CONTRA: pick-up-ul reactioneaza destul de greu dupa lansare. In unele cazuri este nevoie de destul de multa forta pentru a face pick-up-ul sa revina la pozitia inchisa dupa aruncare. Personal am preferat sa il inchid cu mana.

CONCLUZIE: mulineta ofera placerea unui mecanism de finete, robust si de incredere pentru pescuit fara probleme. Aceasta functionare aproape ireprosabila este totusi disponibila la un pret absolut rezonabil.