Am pescuit in perioada 9 – 11 septembrie, in Delta Dunarii, in sesiuni care au acoperit toate perioadele zilei (dimineata devreme, amiaza, pe caldura si seara, pana la apusul soarelui. Au fost si perioade cu soare intens, perioade cu cer putin innorat si o dimineata cetoasa.

Au fost capturate peste 40 de stiuci. Din pacate trofeele, sau macar stiucile notabile, au lipsit cu desavarsire, majoritatea nedepasind un kilogram.

 

1. Despre seria Salmo Slider

 Anul lansarii: 2002

Dimensiuni: 5, 6, 7, 10 sau 12 cm. Pentru acest review l-am folosit pe cel de 7 cm.

Greutati: intre 6 si 70 gr

Culori: Salmo produce acest vobler in 26 de culori

Ancore: doua, Black Nickel VMC

  

2. Variantele folosite pentru review: SD7S WRGS, 7 cm, 21 gr

Culoare: am folosit „Gri stralucitor“ si Holo. Cel gri a dat rezultate peste medie, cu Holo nu am prins deloc in conditiile date.

Forma si culoarea imita destul de bine rosioara, una dintre speciile cunoscute ca fiind dintre prazile predilecte ale stiucii. Miscarea imita bine pestele ranit. Nu are bile in interior.

  Varianta Gri stralucitor                   

3. Eficienta

In cadrul celor patru sesiuni a dat rezultate chiar si atunci cand alte momeli nu prindeau absolut nimic. Intr-una dintre sesiuni a fost singura momeala care a functionat, desi cu rezultate modeste. Totusi a prins.

 

4. Castabilitate

Desi este facut sa lucreze la adancime destul de mica, chiar si in variant Sinking, voblerul are greutate mai mare decat altele similar sau decat linguritele comparabile ca adancime de evolutie. Rezultatul este ca aruncarile pot fi mai lungi si mai precise.

 

5. Link-uri

http://www.salmo.com.pl/en/slider/

 

6. Pagina produsului: Slider Salmo SD7S